PREVENTIEVE SPORTSCREENING INTELLIGENT MOTION

De bewegingsanalyse is ontwikkeld door Intelligent motion op basis van de meest recentste wetenschappelijke informatie omtrent het menselijk lichaam in beweging.

Onze beweegpatronen zijn zeer repetitief en vaak uitsluitend in het voor-achterwaartse bewegingsvlak. Omwille van het aanpassingsvermogen acht je lichaam het onnodig om alle bewegingsmogelijkheden actief te houden. Voor niet-courante bewegingen gebruikt het bijgevolg mogelijkheden die niet per se de meest efficiënte zijn. Dat kan de oorzaak zijn van overbelasting van bepaalde spieren, pijn, vermoeidheid, spanning, burn-out of een gevoel van futloosheid.

We observeren het lichaam in beweging tijdens een vast protocol van bewegingen om compensatiepatronen vast te stellen. Een compensatiebeweging is een beweging dat het lichaam moet uitvoeren omdat een deel van het lichaam z’n functie niet meer naar behoren kan uitvoeren.

Op basis van de bewegingsanalyse maken we een persoonlijk beweegprofiel op. De screening verduidelijkt hoe het lichaam zich heeft aangepast aan alle activiteiten/houdingen die je reeds gedaan hebt. Er worden prioriteiten bepaald om een bewegingsstrategie op te stellen opdat de functie van het lichaam opnieuw hersteld wordt.

Door de sterke combinatie van kinesitherapie, manuele therapie, myofasciale therapie en intelligent bewegen kunnen we onze patiënten een ijzersterk doel geven:  gezond en pijnvrij bewegen, met een minimale kans op herval! Momenteel zijn al onze therapeuten zich aan het specialiseren binnen dit concept.
PREVENTIEVE SPORTSCREENING
PREVENTIEVE SPORT SCREENING