PROFESSIONEEL VOEDINGSADVIES

Heb je een voedselallergie of een -intolerantie en ben je op zoek naar een aangepast voedingspatroon? Ervaar je een regelmatige futloosheid en wil je je opnieuw energiek voelen in je lichaam? Weeg je enkele kilo’s te veel en wil je onder begeleiding een gezond gewicht bereiken én behouden? 

Professioneel voedingsadvies is de eerste stap richting een gezonde en evenwichtige levensstijl

Op basis van jouw doelstellingen en gezondheidsproblemen, bekijkt onze voedingsdeskundige hoe hij jouw voedingspatroon kan aanpassen naar een haalbaar en uitgebalanceerd voedingsschema

Daarnaast werkt hij ook nauw samen met onze orthomoleculaire therapeuten om dieperliggende oorzaken van eventuele lichamelijke klachten op te sporen en deze permanent aan te pakken via een combinatie van professioneel voedingsadvies en orthomoleculaire therapie.

Over orthomoleculaire voedingstherapie doen allerlei misvattingen de ronde. En toch is het relatief eenvoudig:

  • Wil je aan je gezondheid werken middels gezonde voeding?
  • Zoek je naar een gezonde en tegelijk lekkere voedingsstoffen?
  • Droom je ervan om schadelijke voedingsstoffen voorgoed uit je leven te bannen?

Dan is orthomoleculaire voedingstherapie iets voor jou!

Jouw gezondheid, onze missie

Orthomoleculaire voedingstherapie is net zoals de klassieke geneeskunde gebaseerd op de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. In mensentaal? Op hoe het menselijk lichaam is opgebouwd en hoe het werkt. Niet meer, niet minder. Het is net zozeer gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Vaak zelfs op recenter onderzoek dan de klassieke geneeskundeboeken.

Bij Kiné Lisp kan je voor meer dan alleen afslankadvies terecht. Ook voor algehele gezondheids- of medische problemen verlenen we graag professioneel voedingsadvies.

Hieronder een overzicht van de medische aandoeningen waarmee onze voedingsdeskundigen ervaring hebben:

  • Aandoeningen van het maag- darmstelsel
  • Huidproblemen
  • Migraine
  • Hoge bloeddruk en/of cholesterol
  • Diabetes

In de meeste gevallen ligt hier de opname van te veel schadelijke en te weinig nuttige voedingsstoffen aan de basis van een lichaam in disbalans. In dat geval kan een aangepast voedingspatroon al soelaas bieden.

Ook voor allergieën en intoleranties geven wij professioneel voedingsadvies op maat. Heb je bijvoorbeeld het gevoel dat je niets meer mag eten met jouw voedingsallergie of -intolerantie? Of weet je niet goed welke voedingsmiddelen nog deel mogen uitmaken van jouw voedingspatroon?

Onze voedingsexpert binnen Kiné Lisp voorziet je van een aangepast en persoonlijk voedingsplan voor een betere gezondheid.

Naast de behandeling van overgewicht, voedingsallergieën en -intoleranties, kan je ook voor sportvoedingsadvies in onze praktijk terecht. 

Samen bekijken we hoeveel energie je dagelijks moet innemen en welke voedingsstoffen van belang zijn voor jouw lichaam om jouw sportprestaties te maximaliseren.

Supplementen wanneer wenselijk of noodzakelijk

Wij kijken altijd eerst of we het gedrag van ongezonde mensen kunnen veranderen. En toch komen er soms redelijk wat supplementen aan te pas. Hoe komt dat? Dikwijls gaat het om mensen met een zeer slechte voeding gedurende lange tijd. Of om mensen met zeer zware ziektebeelden die een sterke voeding nodig hebben. Dan is het nuttig om meerdere supplementen te geven.

Daarnaast is het zinvol om een aantal basissupplementen in te nemen. Onze voeding voldoet simpelweg niet meer. Bepaalde voedingsstoffen komen er nog onvoldoende in voor. Ook onze levensstijl speelt ons parten. Liever geen supplementen innemen? Geen enkel probleem. Wij adviseren alleen maar, de patiënt beslist.

In 3 stappen naar een gezonde levensstijl

De weg naar een gezondere levensstijl is voor iedereen anders. Daarom gaan we steeds zorgvuldig te werk voor de opstelling van een voedingsplan op maat.

Hieronder meer uitleg over onze werking:

Stap 1: Eerste kennismakingsgesprek

Onze voedingsdeskundige nodigt je uit voor een eerste diepgaand gesprek. Hier analyseert hij wat je eet, met welke eventuele lichamelijke klachten je te maken hebt en wat je zelf belangrijk vindt. Er wordt uitvoerig gevraagd naar je voedingsgewoonten en bewegingspatroon

Stap 2: Professioneel voedingsadvies op maat

In een tweede gesprek ontvang je uiteindelijk jouw voedingsadvies op maat. We houden rekening met je persoonlijke behoeften en noden die de basis vormen van je nieuwe voedingspatroon. Zo zal je zonder problemen overschakelen naar een nieuwe levensstijl waarbij je je goed voelt. 

Stap 3: Regelmatige opvolgingsgesprekken 

Omdat niet alleen de start, maar ook de opvolging belangrijk is bij de implementatie van een nieuwe levensstijl, plannen we regelmatig vervolggesprekken in. Deze zijn erop gericht om je vooruitgang te bespreken en eventuele vragen over je nieuwe voedingspatroon te beantwoorden.

Voedingsadvies op maat? Maak een afspraak!

Wens je bijkomende informatie over professioneel voedingsadvies of wil je meteen aan de slag gaan aan de hand van een eerste kennismakingsgesprek? Maak dan vandaag nog een afspraak – dit kan telefonisch via 03 334 17 44.

Daarnaast kan je ook steeds terecht op de website van Matthias Lenaerts, onze voedingsdeskundige van dienst: www.eatclean.be. Hier vind je meer uitleg terug over de tarieven en een eventuele terugbetaling door je ziekenfonds.

voedingsadvies Lier
diëtist Lier
Voedingsdeskundige Lier
Lier voedingsadvies