DEEP TISSUE MASSAGE

Of je nu last hebt van stress, gespannen spieren of zelfs veroudering van de huid: het bindweefsel van je lichaam laten verzorgen kan deze klachten behoorlijk verminderen. Dat gebeurt bij een deep tissue massage. Het bindweefsel van je hele lichaam wordt extra verzorgd en brengt je terug in balans. Vandaar dat het ook wel bindweefselmassage genoemd wordt.

Wat is een deep tissue massage?

Een deep tissue massage of diepe weefselmassage behandelt het bindweefsel rond je spieren. Tijdens zo’n massage worden diverse technieken aangewend om je bindweefsel losser te maken. Het is namelijk zo dat dit dikwijls vast komt te zitten door een foute houding op het werk, te veel uren in de auto of door stress.

Een deep tissue massage is, in tegenstelling tot de ontspanningsmassage, bedoeld om specifieke problemen grondig aan te pakken. Het doel is immers om je bindweefsel zo goed mogelijk los te maken en spierknopen te ontwarren.

Voor wie is een deep tissue massage ideaal?

Een geblokkeerd bindweefsel kan heel wat klachten met zich meebrengen:

  • Pijnlijke zenuwen
  • Spierpijn
  • Spanning door stress
  • Spierspasmen

Eén of meerdere van deze klachten kan je dagelijks leven ernstig beïnvloeden. In deze gevallen kan een bindweefselmassage aanbevolen zijn.

Voor sommige mensen kan een deep tissue massage dan weer teveel van het goede zijn: mensen met zwakke botten, mensen die herstellen na een operatie of tijdens een zwangerschap. Onze massagetherapeut geeft je het juiste advies tijdens een eerste gesprek.

Hoe verloopt een deep tissue massage?

Zachte massages (zoals ontspanningsmassages) zijn meestal niet grondig genoeg om hardnekkige klachten te verhelpen. Een diepere druk is dan nodig om de spieren terug los te maken en het weefsel terug soepel te maken.

Technieken die worden gebruikt bij een bindweefselmassage zijn onder andere stretching, triggerpoint massage of diepe stimulatie met elleboog of handen. De nodige druk wordt uitgeoefend op de pijnlijke spiergroepen of delen van je lichaam die vast zitten. Blokkades worden zo los gewerkt.

Deep tissue massages verminderen chronische pijn en stress en zorgen voor het herstel van je spieren. Kort gezegd: het brengt je lichaam en geest in balans.

Maak een afspraak

Benieuwd naar deep tissue massages? Neem contact op met massagetherapeute Vera Van Schoor via 0468 423 142 of gebruik onze handige online agenda.

Kiné Lisp, jouw kinesist in Lier

Dieptemassage Lier
Dieptemassage Therapeut