DRY NEEDLING AAN DE SCHOUDERS

Last van pijn en/of een verminderde mobiliteit aan de schouder? Myofasciale therapie in de vorm van dry needling van je schouder, kan soelaas bieden. Myofasciale pijn wordt veroorzaakt door verkeerd functionerende spieren of spieren ‘in dysfunctie’, die uitstralende pijn veroorzaken, vaak naar de armen en handen. Naast dry needling aan de schouders, zijn we bij Kiné Lisp ook gespecialiseerd in dry needling op andere delen van het lichaam.

Wat is myofasciale pijn?

Myofasciale pijn is een courante pijn die voortkomt uit spieren en de fascia (het bindweefsel dat rond spieren, botten en gewrichten ligt). Meestal is de pijn geassocieerd met myofasciale triggerpoints. Het komt vooral voor bij volwassenen in actieve periodes, zowel op fysisch als op mentaal vlak.

Bij dry needling aan de schouder wordt een acupunctuurnaald direct in het myofasciaal triggerpoint in of rond de schouder ingebracht om dit terug los te maken. Het is een zeer effectieve en veilige therapie, en de werkzaamheid ervan is aangetoond in verschillende wetenschappelijke studies.

Waarbij kan dry needling aan de schouders helpen?

  • Pijn aan de schouders
  • Pijn aan de nek
  • Bewegingsbeperking
  • Krachtverlies
  • Uitstralende pijn in arm en hand
  • Tenniselleboog

Waarom dry needling?

Het schoudergewricht is één van de meest beweeglijke gewrichten en kan zich in veel richtingen bewegen. Schouderklachten komen vaak voor, en triggerpoints in de spieren rondom de schouders bieden een belangrijke verklaring voor het ontstaan van deze klachten.

Triggerpoints of pijnpunten hebben een heel specifieke lokalisatie met een uitstralingszone. Het is een geïrriteerde plaats met een voelbare gespannen band in een spier. Door de triggerpoints in de spieren in en rond de schouder te behandelen met dry needling, gaan de spieren ontspannen en wordt de pijn verlicht.

Dry needling schouder: verloop van de behandeling

Wat je mag verwachten bij een dry needling-behandeling aan je schouder? In de eerste plaats een goede spierdiagnose, waarbij de pijnpunten worden opgespoord die de myofasciale pijn aan je schouder, arm of hand veroorzaken. Op deze triggerpoints wordt dan dry needling toegepast. Door deze triggerpoints effectief aan te pakken, is er vaak een directe pijnverlichting en een verbeterde mobiliteit.

Zoals eerder al gezegd is dry needling een volledig veilige therapie. Er zijn enkele mogelijke neveneffecten, zoals bijvoorbeeld napijn of stijfheid, maar die zijn onschuldig en verdwijnen na 1 of 2 dagen.

Pijn of verminderde mobiliteit aan de schouder? Maak een afspraak

Ervaar je spierklachten aan je schouders en wil je de pijnpunten laten behandelen middels dry needling? Maak vandaag nog een afspraak –  dat kan telefonisch via 03 – 334 17 44 of door onze handige online agenda te gebruiken.

dry needling schouder
dry needling schouders
dryneedling schouders
dry needling schouder