Natalie Verboven kinesist

Natalie Verboven
Kinesitherapie

Basisopleiding: Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Specialisatie: Erkend manueel therapeut en erkend myofasciaal therapeut (dry needling van triggerpunten)

Bijzondere interesse: Letsels van de onderste ledematen, sportletsels, in het bijzonder atletiek, post-operatieve revalidatie, pre- en postnatale kinesitherapie (zwangerschapsbegeleiding).

Gebeten door sport en geboeid door de medische wereld, was de keuze voor een opleiding Kinesitherapie eigenlijk vanzelfsprekend voor mij. Omdat ik bovendien zelf niet van blessureleed gespaard bleef, besef ik maar al te goed hoe belangrijk het is om niet alleen pijnvrij te kunnen sporten, maar ook zonder pijn door het leven te kunnen gaan. Jong of oud, sportief of niet, voor iedereen vinden we aangepaste oplossingen. Zo zorgen we er samen voor dat je zelf controle krijgt over je klachten. Want jouw doel, daar gaat het om!


03 334 17 44
 |
 info@kinelisp.be

Sarah Vlaisloir kinesist

Sarah Vlaisloir
Kinesitherapie

Basisopleiding: Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Specialisatie: Erkend manueel therapeut, erkend myofasciaal therapeut (dry needling van triggerpunten), zwangerschapskinesitherapie, kaak- en temporomandibulaire klachten

Bijzondere interesse: Rug- en nekklachten, rugscholing, hoofdpijn, kaakproblemen, pre- en postnatale kinesitherapie (zwangerschapsbegeleiding), evenwichtsproblemen veroorzaakt door het binnenoor (Benigne Paroxysmale Positie Vertigo of ‘BBPV’).

Al heel mijn hele leven ben ik gepassioneerd door sport, beweging en het menselijk lichaam. Dat heeft me dan ook geïnspireerd om kinesitherapie te gaan studeren en mensen te verlossen van hun klachten. Heb je last van rug- of nekpijn, een sportblessure, pijnlijke gewrichten of evenwichtsproblemen? Dan zorg ik er met een behandeling op maat voor dat het onevenwicht en de pijn verdwijnt! Door me frequent bij te scholen, blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en behandeltechnieken. Als kersverse moeder heb ik in het bijzonder veel aandacht voor peri-natale kine (lees: de voorbereiding op en het herstel na een bevalling). Tot snel in de praktijk!


03 334 17 44
 |
 info@kinelisp.be

Pieter Lambrechts kinesist

Pieter Lambrechts
Kinesitherapie

Basisopleiding: Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Specialisatie: Erkend manueel therapeut en erkend myofasciaal therapeut (dry needling van triggerpunten)

Bijzondere interesse: Looptechniek, lange afstandslopen, schouderklachten.

Door frequent bij te scholen en up-to-date te blijven, probeer ik steeds samen met jou de meest aangewezen behandeling te bepalen. Daarbij is het doel steeds aangepast bewegen. Door mijn ervaring in verschillende sporten weet ik ook raad bij al jouw sportletsels. Ik heb o.a. ervaring in atletiek, bergsport, windsurfen en rolstoelbasket.


03 334 17 44
 |
 info@kinelisp.be

Helena Swaelen kinesitherapie

Karen Clauwaert
Kinesitherapie

Basisopleiding: Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Specialisatie: Erkend manueel therapeut en erkend myofasciaal therapeut (dry needling van triggerpunten).

Bijzondere interesse: Knieën (ACL), sportletsels, revalidatie na orthopedische ingrepen, postnatale kinesitherapie, kaakklachten (TMD)

Sportief, een grote interesse voor het menselijk lichaam én graag in contact met mensen. Dat alles deed me voluit kiezen voor een opleiding Kinesitherapie. Met een stevige dosis gedrevenheid en mijn groot enthousiasme, wil ik je graag zo snel mogelijk weer in actie krijgen. Want jou weer pijnvrij doen bewegen, is mijn grootste uitdaging!


03 334 17 44
 |
 info@kinelisp.be

Jasper Vanderheyden kinesist

Jasper Vanderheyden
Kinesitherapie

Basisopleiding: Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Specialisatie: Erkend manueel therapeut en erkend myofasciaal therapeut (dry needling van triggerpunten).

Bijzondere interesse: Rug- en nekklachten, schouderklachten, post-operatieve revalidatie, krachttraining/personal coaching

Als kinesitherapeut heb je de troeven om samen met de patiënt je doel te bereiken. Dit is wat ons beroep zo mooi maakt! Een goed contact met en respect voor de patiënt staan dan ook overduidelijk centraal. Van fanatieke sporters tot personen op leeftijd, bij mij ben je altijd welkom en zal je met uiterste zorg en kwaliteit behandeld worden. Samen kiezen we de juiste weg naar een klachtenvrij leven!


03 334 17 44
|
info@kinelisp.be

Rebecca Brando kinesist

Rebecca Brando
Kinesitherapie & o
rthomoleculaire therapie

Basisopleiding: Master in de bewegingswetenschappen en lichamelijke opvoeding en Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Specialisatie: Erkend manueel therapeut, erkend myofasciaal therapeut (dry needling van triggerpunten), orthomoleculair therapeut, klinisch PNI-therapeut (i.o.) 

Bijzondere interesse: Rug- en nekklachten, schouderklachten, bekkenlast tijdens en na de zwangerschap, kaakklachten (TMD), hoofdpijn, postnatale kinesitherapie.

Met mijn diploma van Lichamelijke Opvoeding en mijn verleden van competitie gymnastiek, hou ik er van om zowel iemand opnieuw juist te leren bewegen als om met sporters te werken. Ik geloof steevast in de kracht van ‘juist bewegen’, een multidisciplinaire aanpak en een gepaste oplossing voor elke (pijn)klacht. Hierbij staat een actieve benadering centraal!


03 334 17 44
|
info@kinelisp.be

Kaatje Molenberghs Yoga

Kaatje Molenberghs
Zwangerschapsyoga

Opleidingen: Integrale Zwangerschapsyoga, acupressuur, rebozo-technieken, verbindende communicatie, Birth Into Being, Anna Verwaal, Spinning Babies, postnatale yoga.

Kaatje volgde de jaaropleiding Integrale Zwangerschapsyoga aangeboden door Lut Van Melle. Ze is overtuigd van de integrale aanpak van deze yoga, die zowel oefeningen voor tijdens de zwangerschap aanbiedt, een degelijke voorbereiding op het gebruik van yogaoefeningen tijdens de bevalling en een voorbereiding op een bewuste en een natuurlijke bevalling. Sinds twee jaar is ze ook doula of bevallingscoach, waarbij ze koppels mentaal voorbereidt op de bevalling en de effectieve geboorte begeleidt.

In het kader van beide opleidingen volgde ze verschillende bijscholingen zoals acupressuur, rebozo-technieken, verbindende communicatie, Birth Into Being, Anna Verwaal, Spinning Babies, postnatale yoga, enzovoort.

Haar eindwerk ging over de sensuele geboorte of hoe vrouwelijke sensualiteit kan ontstaan en kan bijdragen aan een natuurlijke bevalling. Sensualiteit is dan ook haar stokpaardje.

“If a woman doesn’t look like a goddess during labor, then someone isn’t treating her right.”

0472 94 01 22 | kaatjemolenberghs@yahoo.com

Paul Torfs Tai Chi

Paul Torfs
Tai Chi en Qigong

Opleidingen: Gecertificeerd instructeur voor Tai Chi en Qigong van Dr Paul Lam (grootmeester). In 2006 ben ik begonnen met de Chen stijl, in 2010 overgestapt naar de Sun Stijl.

Specialisaties: Tai Chi voor Artrose en Reuma – Tai Chi voor Diabetici – Tai Chi voor Energie – Tai Chi 73 Sun Stijl (speciale opleiding in Australia Sidney) – Qigong 18 vorm Shibashi

In het verleden kende ik door de combinatie van mijn hobby’s en dagelijkse job als “financieel adviseur” heel wat stressmomenten. Dankzij Tai Chi en Qigong kon ik hierin perfect een balans vinden en me mentaal sterk maken. Het was de perfecte combinatie met mijn jachtig leven: even tijd maken voor jezelf! Taichi en Qigong geeft je dat wat je lichaam vraagt: ontspanning, controle en balans.

0476 332 773 | info@shentai.be (Paul Torfs)

www.shentai.be

Paul Torfs Tai Chi

Olivier Vercammen
Physical coaching

Opleidingen: Physical coach – Physical Coaching Academy, Menno Henselmans PT course, Stage B-Fit

Specialisaties: Gewichtsverlies, lichaamsversteviging, algemene fitheid en krachttraining

Van kleins af aan heb ik steeds een voorliefde voor sport gehad. Na een ernstige blessure aan de rug kwam ik in contact met fitness en krachttraining. Toen besefte ik hoe belangrijk het is om je lichaam met respect te behandelen en er zorg voor te dragen. Nu maak ik mensen graag bewust van hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor hun lichaam en een gezonde levenstijl te hanteren. En dit op een persoonlijke en aangename manier, om zo op lange termijn erg mooie resultaten te bereiken. Door middel van groepslessen wil ik mensen vooral op een leuke wijze kennis laten maken met sport en beweging. Door mijn ervaring en aanstekende motivatie zorg ik ervoor dat mijn lessen toegankelijk zijn voor iedereen.

0470 05 20 87 | olivier@bfitpersonaltraining.be

www.bfitpersonaltraining.be

Matthias Lenaerts

Matthias Lenaerts
Erkend diëtist en voedingsdeskundige

Opleidingen: Voeding en Dieetkunde (AP Hogeschool)

Specialisaties: Sportdiëtetiek (Erasmus Hogeschool Brussel), Orthomoleculair therapeut (Natura Foundation Gent), PNI-therapeut in opleiding (Natura Foundation Gent)

Na het behalen van een Master in de toegepaste economische wetenschappen, was het tijd voor iets anders. Mijn interesse in voeding was, omwille van mijn sport, altijd al belangrijk geweest en werd nog veel meer aangewakkerd. Ik besloot om me hier verder in te verdiepen. Op je voeding letten is immers één ding; om te snappen waar het echt om gaat, moet je een aantal boeken opentrekken en studeren. Nu is het zo dat voeding spijtig genoeg nog geen exacte wetenschap is en er veel discussie is in deze wereld. Om die reden doe ik veel aan zelfstudie en woon ik seminaries bij. Zo houd ik er een kritische houding op na waardoor ik niet blindelings de klassieke dieettheorie toepas, maar evenmin roekeloos de nieuwe trends volg. Hoe meer inzicht ik krijg in de onderliggende fysiologie, hoe boeiender het wordt, en hoe beter we voeding kunnen inschakelen als medicijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam vereist een gezonde voeding. Voeding zorgt voor energie. Je gevoel, humeur, je volledige gezondheid wordt bepaald door wat je eet.

0495 18 39 00 | matthias.lenaerts@gmail.com

www.eatclean.be

Lisen Van Den Bergh

Lisen Van Den Bergh

Medisch secreteriaat

Beschikbaar elke werkdag, behalve op woensdag, van 9u-13u.

03 334 17 44

Mubutu praktijkhond

Mobutu
Praktijkhond

het team van Kine Lisp in Lier op de foto