RUGSCHOOL VOLGEN IN LIER

Een belangrijk onderdeel van rugrevalidatie is leren om je rug juist te gebruiken. Dit leer je bij de rugschool in Lier. Rugschool is bijzonder effectief bij acute en chronische rugpijn die de bewegingen beperkt. Lage rugpijn heeft namelijk niet altijd een specifieke oorzaak. Patiënten hebben vaak meer pijn bij bepaalde bewegingen of houdingen. Die pijn treedt op omdat de spieren en gewrichten in de rug niet meer in optimale staat zijn. Hierdoor is de rug zijn souplesse verloren.

Soms is er wel een duidelijk aanwijsbaar probleem, bijvoorbeeld een wervelbreuk, een infectie of reuma. In die gevallen is de rugschool alleen meestal niet voldoende.  

Dankzij onze rugschool in Lier leer je niet alleen beter bewegen, maar leer je ook je rug op een juiste manier gebruiken. Zo brengen we je bijvoorbeeld bij hoe je het best kan heffen zonder je rug te belasten.

Wanneer rugschool?

Een onderdeel van de rugrevalidatie is de rugschool. Hier leert de patiënt beter om te gaan met zijn rug. Maar ook bij lage rugpijn zonder specifieke oorzaak kan rugschool hulp bieden. Met een paar sessies rugschool kan je al heel wat bereiken, op voorwaarde natuurlijk dat je de principes die je leert, ook thuis toepast.

Rugschool in Lier kan hulp bieden aan iedereen die lage rugklachten heeft en iets wil ondernemen om erger te voorkomen. Vooral als je een beroep uitoefent waar je lang moet rechtstaan of zitten, kan je best snel overbelasting opvangen.

Bij Kiné Lisp willen we de mensen met lage rugklachten terug leren bewegen. In 90 procent van de gevallen wordt rugpijn veroorzaakt doordat andere delen van je lichaam hun functie om belasting op te vangen, niet goed vervullen. Als je voet, knie of heup in hun bewegingsvrijheid geremd zijn, is het uiteindelijk je rug die deelt in de klappen.

Kom rugschool volgen in Lier om te leren welke spieren je moet gebruiken op welke moment en om de beweeglijkheid en kracht van je spieren te vergroten!

Rugschool volgen: verloop van de behandeling

Bij de rugschool in Lier starten we met een voorlichting over de houdingen en bewegingen, gevolgd door oefeningen om je spieren te versterken. Als je spieren sterker worden, en je beweeglijkheid groter, zal je automatisch al minder last hebben van rugpijn. Met deze oefeningen kan je thuis en op het werk zelf aan de slag om je rugpijn te verminderen. Door de combinatie van theorie en oefeningen leer je bewegen zonder je rug te overbelasten.

We kijken trouwens niet alleen naar de pijnplek, maar nemen het hele lichaam onder de loep. Het komt namelijk frequent voor dat niet je rug de oorzaak is van het probleem, maar een ander deel van je lichaam dat zijn functie niet goed vervult. Samen zoeken we naar een oplossing voor een pijnvrije rug!

Je zal onder andere leren hoe je op een juiste manier moet tillen, hoe je het best aan je bureau zit en hoe je moet omgaan met lang stilzitten. We gaan daarbij uit van een individuele benadering; er zijn geen groepslessen.

Het doel? Terug gezond en pijnvrij bewegen!

Kiné Lisp: rugschool in Lier

Heb je rugklachten en is rugschool aan de orde om je bewegingsvrijheid te herwinnen? Aarzel dan niet om een afspraak te maken bij onze rugschool in Lier! Neem telefonisch contact op via 03 – 334 17 44 of gebruik onze handige online agenda.

rugschool lier
rugschool volgen lier
rugschool in lier