OP ZOEK NAAR EEN SPORTKINESITHERAPEUT?

Bij Kiné Lisp behandelen onze sportkinesitherapeuten zowel acute traumatische letsels als chronische overbelastingsletsels bij sporters. Hierbij horen ook orthopedische letsels zoals een operatie aan de voorste kruisband, artroscopie of rotator cuff-operatie.

De drang om opnieuw pijnvrij te bewegen of te sporten is voor vele van onze patiënten vaak groot en stilzitten is dan ook geen optie. Als sporter is het extra frustrerend om niet meer zorgeloos te kunnen bewegen door een verstuiking, verrekking of trauma. Daarom proberen onze sportkinesitherapeuten je zo snel mogelijk terug op de been te krijgen.

Op deze pagina vind je meer uitleg over sportkiné en over hoe een behandeling precies verloopt.

Waarom naar de sportkinesitherapeut?

Onze sportkinesitherapeuten begeleiden je als een personal trainer na een blessure of in de aanloop naar een belangrijke prestatie. Sportrevalidatie, een aangepast trainingsschema, je conditie terug op peil brengen… het is allemaal mogelijk.

Verder verschaft ons team je graag advies omtrent het maken van de juiste sportkeuze. Ook sportmedische begeleiding met trainingsprogramma’s die leiden tot prestatieverbetering, komen aan bod indien nodig. Hierbij is het doel om niet alleen curatief, maar ook preventief te werk te gaan. Daarnaast behoren ook sportspecifieke screenings tot de mogelijkheden.

Zowel (semi)professionele als recreatieve sporters kunnen zonder probleem terecht bij onze sportkinesitherapeuten. We doen er alles aan om je herstel te bespoedigen en je conditie terug op te bouwen. Door niet meteen terug op het hoogste niveau mee te doen, vermijd je herval en overbelasting van de spieren of pezen.

Sportkiné: verloop van de behandeling

Sportkiné begint bij grondig klinisch onderzoek waarin we de biomechanische oorzaak van het letsel achterhalen. Vervolgens gaan onze sportkinesitherapeuten aan de slag met een gedetailleerd behandelplan. De nadruk ligt sterk op functionele oefentherapie.

De focus? Het opnieuw balanceren van je lichaam door de zwakkere schakels in de spierketens gaan trainen. Je werkt hierbij samen met je sportkinesitherapeut richting pijnvrij bewegen met volledige sporthervatting als einddoel.

Snel terug sporten? Maak een afspraak

Heb je een sportblessure opgelopen of zijn je spieren overbelast en wil je dat laten behandelen door een sportkinesitherapeut, of heb je nood aan een persoonlijk trainingsschema? Maak vandaag nog een afspraak –  dat kan telefonisch via 03 – 334 17 44 of door onze handige online agenda te gebruiken.

Kiné Lisp, jouw kinesist in Lier

sportkinesitherapie met toestellen
sportkinesist met patiënt
sportkine op de trampoline