SPORTKINESITHERAPIE

Bij Kiné Lisp behandelen we zowel acute traumatische letsels als chronische overbelastingsletsels. Hierbij horen ook orthopedische letsels zoals een voorste kruisband operatie, arthroscopie of rotator cuff operatie. De drang om opnieuw pijnvrij te bewegen of te sporten is voor vele van onze patiënten vaak groot en stilzitten is dan ook geen optie.

Na een grondig klinisch onderzoek waarin we de biomechanische oorzaak van het letsel achterhalen, gaan we aan de slag met een gedetailleerd behandelplan.  Onze focus is sterk gericht op de functionele oefentherapie. Onze visie richt zich op het opnieuw balanceren van je lichaam waarbij we de zwakkere schakels in de spierketens gaan trainen. Je werkt hierbij samen met je kinesitherapeut richting pijnvrij bewegen met volledige sporthervatting als einddoel.

Verder verschaft ons team je graag advies omtrent het maken van de juiste sportkeuze. Ook sportmedische begeleiding met trainingsprogramma’s die leiden tot prestatieverbetering komen aan bod indien nodig. Hierbij is het doel om niet enkel curatief, maar ook preventief te werk te gaan. Het kan dan ook belangrijk zijn om een sportspecifieke screening bij Kiné Lisp te laten doen.

PREVENTIEVE SPORTSCREENING
sportkinesitherapie
sportkinesitherapie