SPORTREVALIDATIE: SNEL TERUG SPORTEN

Een snelle terugkeer naar de sport is de hoofdreden waarom sporters aan sportrevalidatie beginnen. De drang om vlot te bewegen of te sporten is vaak groot en stilzitten is dan ook geen optie. Niets is zo frustrerend als gehinderd worden in je bewegingen omwille van een verstuiking, verrekking of trauma. Dankzij een goede sportrevalidatie op maat kan je zo weer sporten.

Bij Kiné Lisp behandelen onze kinesitherapeuten zowel acute traumatische letsels als chronische overbelastingsletsels bij sporters. Hierbij horen ook orthopedische letsels zoals een operatie aan de voorste kruisband, artroscopie of rotator cuff-operatie.

Op deze pagina vind je meer uitleg over sportrevalidatie en over het precieze verloop van een behandeling.

Wat is sportrevalidatie?

Onze kinesitherapeuten begeleiden je om opnieuw te beginnen sporten en pijnvrij te bewegen na een sportblessure. De sportrevalidatie bestaat uit verschillende oefeningen, afhankelijk van je sportblessure, en ook advies en oefeningen die je thuis moet opvolgen behoren tot het pakket.

Het doel is om niet alleen curatief, maar ook preventief te werk te gaan en een volgende sportblessure te voorkomen.

Sportrevalidatie is nodig bij blessures aan spieren, gewrichten en beenderen. Dit kunnen zowel acute blessures zijn zoals een breuk, een spierscheur of gescheurde pezen of gewrichten, als chronische sportblessures (bijvoorbeeld een geblesseerde knie) of peesontstekingen.

Sportrevalidatie: verloop van de behandeling

Bij Kiné Lisp ziet sportrevalidatie er als volgt uit: we beginnen met een grondig klinisch onderzoek om de biomechanische oorzaak van het letsel te vinden, en nadien gaan we aan de slag met een gedetailleerd behandelplan waarbij we uitgaan van een functionele oefentherapie.

Sportrevalidatie bij een kinesitherapeut gaat vooral om het helpen herstellen van een sportblessure, maar daar hoeft het niet te stoppen. We zorgen dat je conditie terug op peil komt en we trainen de zwakkere omliggende spieren om volgende blessures te voorkomen. Het doel is altijd om pijnvrij te bewegen en de sport te hervatten zoals voordien.

Een sportblessure opgelopen? Maak een afspraak

Heb je een sportblessure opgelopen of heb je om een andere reden nood aan sportrevalidatie? Maak vandaag nog een afspraak –  dat kan telefonisch via 03 – 334 17 44 of door onze handige online agenda te gebruiken.

sportrevalidatie lier
sportrevalidatie met toestellen
sportrevalidatie met patiënten