KAAKPIJN OF KAAKKLACHTEN BEHANDELEN?

Kaakpijn is een veelvoorkomende aandoening bij mensen tussen de 20 en 40 jaar. Mogelijke oorzaken hiervan zijn stress, problemen met het kaakgewricht of overbelasting van het kauwstelsel voor een kortere of langere tijd. Deze overbelasting gebeurt bijvoorbeeld door lipbijten, klemmen, knarsen, kauwgom kauwen, of tongpersen tegen je tanden of gehemelte.

Gelukkig zijn problemen met het kaakgewricht en overbelasting van het kauwstelsel doorgaans zeer eenvoudig op te lossen met kinesitherapie.

Ook mensen die last hebben van temporomandibulaire dysfunctie of TMD kunnen bij Kiné Lisp terecht.

De oorzaken van temporomandibulaire dysfunctie

Temporomandibulaire dysfunctie is een vorm van kaakpijn waarbij het kauwstelsel niet goed functioneert. Het bewegen van de kaak wordt dan moeilijk en pijnlijk, en spieren kunnen verkrampen waardoor de kaakpijn uitstraalt naar andere delen van het lichaam. Daardoor kun je last krijgen van onder meer hoofdpijn, nekpijn en tandpijn.

Je kan temporomandibulaire dysfunctie of TMD opdelen in drie verschillende groepen:

  1. Kaakpijn met de oorzaak in het gewricht: door een blokkade in de kraakbeenschijf krijg je je mond niet meer goed open of dicht.
  2. Kaakpijn met de oorzaak in de spieren: dit komt vaak voor bij mensen die regelmatig de tanden op elkaar klemmen of knarsentanden. Dit type kaakpijn gaat vaak gepaard met andere klachten, zoals nekpijn, hoofdpijn en duizeligheid.
  3. Kaakpijn met de oorzaak in het gewricht en de spieren

Kinesitherapie voor kaakpijn: verloop van de behandeling

Of het nu gaat om TMD of andere kaakpijn, bij Kiné Lisp krijg je een goede uitleg en de juiste begeleiding om je pijn te verminderen of op te heffen, je kauwstelsel beter te doen functioneren en je kaakgewrichtsgeluiden te doen afnemen.

De behandeling bestaat uit mobilisatietechnieken, ontspanningstechnieken en stretchingstechnieken van de kaak. Eventueel passen we ook dry needling toe van de kaakspieren.

Om je kaakpijn zo volledig mogelijk te behandelen, behandelen we ook andere delen van je lichaam (o.a. de nek) aangezien deze een rol kunnen spelen in TMD.

Komaf maken met kaakpijn? Maak een afspraak

Heb je al enige tijd last van kaakpijn en ben je op zoek naar de juiste begeleiding om je kauwstelsel terug beter te doen functioneren? Maak vandaag nog een afspraak door te bellen naar 03 334 17 44 of maak gebruik van onze handige online agenda!

Kiné Lisp, jouw kinesist in Lier

tmd behandeling bij kinesist
temporomandibulaire dysfunctie in de kaak
behandeling kaakklachten door kinesist