MEDISCHE FITNESS: BEWEGINGSPROBLEMEN VERHELPEN

Heb je last van een chronische aandoening zoals diabetes, artrose, hart- en vaatziekten, rug- en nekpijn of fibromyalgie, en ondervind je hierdoor bewegingsproblemen in je dagelijkse leven? Dan is ons medische fitnessprogramma in Lier de ideale oplossing om opnieuw aan bewegingsvrijheid in te winnen.

Bij Kiné Lisp werken verschillende kinesitherapeuten en fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in medische fitness. Samen met jou gaan ze aan de slag om de juiste manier van bewegen aan te leren, je conditie terug op peil te brengen en (terugkerende) klachten te verhelpen.

Verder zijn onze lessen ook geschikt als aanvulling op reeds bestaande therapieën of als preventieve actie.

Interesse? Op deze pagina vind je meer uitleg over medische fitness, voor wie het geschikt is en hoe deze behandeling precies verloopt.

Voor wie is medische fitness geschikt?

Medische fitness is geschikt voor iedereen die een lagere belastbaarheid heeft of graag opnieuw pijnvrij wil leren bewegen. Je hoeft dus niet te voldoen aan een bepaald conditieniveau om bij ons een begeleidingsprogramma te starten.

Verder kan je ook bij ons terecht wanneer je geen chronische aandoening hebt, maar graag wil starten met sporten en niet goed weten waar te beginnen. In dit geval bekijken we samen met jou welke doelen je wil nastreven. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk programma voor je op.

Medische fitness: verloop van de behandeling

Elk begeleidingsprogramma op maat starten we met een intakegesprek en een klinisch onderzoek. Op deze manier gaan we je huidige conditie na en bekijken we welke oorzaken aan de basis liggen van jouw klachten.

Vervolgens bespreken we samen met jou welke doelstellingen je hebt bij de start van je medische fitnessprogramma. Dat laat ons toe om een plan op te stellen dat in lijn ligt met jouw mogelijkheden en verwachtingen.

Achteraf bespreken we samen het opgestelde plan zodat je weet wat er precies van je verwacht wordt tijdens de sessies, maar bovenal zodat je zelf controle leert krijgen over de zaken die momenteel je dagelijkse leven beperken.

De duurtijd van een medische fitnessbehandeling? Die is afhankelijk van je eigen wensen en mogelijkheden. Voor sommigen is twee keer per week een uur wenselijk, anderen hebben genoeg aan één sessie per week.

Doorgaans plannen we om de twee à drie maanden een evaluatiegesprek in om te kijken of je klachten verbeterd, stabiel of toegenomen zijn. Van daaruit passen we je persoonlijk programma aan of geven we de goedkeuring om het programma thuis op eigen houtje verder te zetten.

Medische fitness: een afspraak maken

Ben jij klaar om je leven weer in handen te nemen? Dan ben je meer dan welkom om kennis te maken met ons medische fitnessprogramma in Lier. Maak telefonisch een afspraak via 03 – 334 17 44 of gebruik onze handige online agenda om een eerste gesprek in te plannen.

Kiné Lisp, jouw kinesist in Lier

medische fitness met toestel
medische fitness oefeningen
medische fitness patiënten