Tai Chi is oorspronkelijk een oude Chinese krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand Tai Chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen.

Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De Tai Chi beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit. Hij verlies nooit zijn evenwicht en past harmonieuze bewegingen toe met zo weinig mogelijk spierspanning. Het grote geheim ligt in de kracht van de geest. Als we onze geest stil en rustig maken kunnen we alles rondom ons vergeten. Zo concentreren we ons ten volle op wat er binnen in ons lichaam gebeurt. Vanuit die stilte laten we lichaam en geest samenwerken. Het lichaam volgt de geest en voert de bewegingen moeiteloos en ontspannen uit.

Kiné Lisp kiest bewust voor kleine groepen (max 7-8 personen). Dit om voldoende aandacht te kunnen besteden aan jouw mogelijkheden en grenzen.

VOOR WIE?

Iedere beoefenaar van Tai Chi kan een ander doel voor ogen hebben. Heb je het gevoel dat je lichaam ‘vast zit’ en dat je niet meer baas bent van je eigen lichaam? Heb je persistente/ chronische pijnklachten: reuma, fibromyalgie, chronsiche pelvische klachten, tinnitus e.a.? Wil je je beter kunnen concentreren of heb je ontspanning en stressreductie voor ogen? Tai Chi werkt op elk niveau, ook als je pas begint! Na een paar weken kan je het verschil al goed merken.

Desondanks het een krijgskunst is, ligt de focus meer op het innerlijke. In het begin concentreren we ons op lichaamsstructuur, harmonieuze bewegingen, ontspannen en handelen met zo min mogelijk spierspanning.  Op die manier wordt de fascia terug aangesproken en kan je terug soepeler bewegen. Oude meesters noemden Tai Chi dan ook dé methode om lang, gelukkig en gezond te leven. 

PRAKTISCH

  • Draag losse comfortabele kledij
  • Makkelijke/propere schoenen of blote voeten
  • De les gaat door in de bovenste zaal bij Kiné Lisp
  • Zet je spullen in de vestiaire in de gang links op het gelijkvloers

LESMOMENTEN

  • Dinsdagavond: 19u30-20u30
  • Donderdagavond: 20u15-21u15

PRIJS

  • Een proefles kost 5 euro
  • We werken met een 10-beurtenkaart. Deze kost 100 euro en is 3 maanden geldig.
  • Cash te betalen bij de eerste les

INFO & INSCHRIJVEN

Er worden tijdelijk geen lessen meer aangeboden. Wij zijn momenteel op zoek naar een nieuwe lesgever.

tai chi lier
tai chi kiné lisp
tai chi kiné lisp lier