CORONA-UPDATE: GROEPSLESSEN GAAN NIET DOOR. ZWANGERSCHAPSYOGA EN MAMA-BABY BOOTCAMP GAAN ONLINE DOOR!

Tai Chi is oorspronkelijk een oude Chinese krijgskunst. Wat vooral opvalt als je iemand Tai Chi ziet beoefenen is de vloeiende, heel zachte manier van bewegen.

Alle bewegingen vloeien moeiteloos in elkaar over. De Tai Chi beoefenaar ziet er volledig ontspannen en gecoördineerd uit. Hij verlies nooit zijn evenwicht en past harmonieuze bewegingen toe met zo weinig mogelijk spierspanning. Het grote geheim ligt in de kracht van de geest. Als we onze geest stil en rustig maken kunnen we alles rondom ons vergeten. Zo concentreren we ons ten volle op wat er binnen in ons lichaam gebeurt. Vanuit die stilte laten we lichaam en geest samenwerken. Het lichaam volgt de geest en voert de bewegingen moeiteloos en ontspannen uit. De zachte en repetitieve bewegingen, ondersteund door de ademhaling, zijn een krachtige manier om ziekte, stress en vermoeidheid te voorkomen.

Ook Qigong is een eeuwenoude Chinese gezondheidspraktijk. Het is de basis van Tai Chi en op zijn beurt is Tai Chi Qigong in beweging met dezelfde basisprincipes.

Het doel van het beoefenen van Qigong is het cultiveren van interne levensenergie, wat de Chinezen ‘Qi’ noemen. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat het beoefenen van Qigong/ Tai Chi de bloedsomloop verbetert, helpt bij het ontwikkelen van coördinatie en evenwicht, het bewustzijn verhoogt, stress en vermoeidheid vermindert. Het geeft ook een boost aan het immuunsysteem en is een bijzonder efficiënte manier om pijnen die gepaard gaan met chronische aandoeningen te verminderen. In onze huidige maatschappij groeit de interesse voor Qigong en Tai Chi. Dit omdat er meer nood is aan rust, controle over de eigen gezondheid en connectie met het bewustzijn.

Kiné Lisp kiest bewust voor kleine groepen (max 8 personen). Dit om voldoende aandacht te kunnen besteden aan jouw mogelijkheden en grenzen.

VOOR WIE?

Iedere beoefenaar van Tai Chi en Qigong kan een ander doel voor ogen hebben. Heb je het gevoel dat je lichaam ‘vast zit’ en dat je niet meer baas bent van je eigen lichaam? Heb je persistente/ chronische pijnklachten: reuma, fibromyalgie, chronische pelvische klachten, tinnitus e.a.? Wil je je beter kunnen concentreren of heb je ontspanning en stressreductie voor ogen? Tai Chi en Qigong werkt op elk niveau, ook als je pas begint! Na een paar weken kan je het verschil al goed merken.

Desondanks het een krijgskunst is, ligt de focus op het innerlijke. In het begin concentreren we ons op lichaamsstructuur, harmonieuze bewegingen, ontspannen en handelen met zo min mogelijk spierspanning.  Op die manier wordt de fascia terug aangesproken en kan je terug soepeler bewegen. Oude meesters noemden Tai Chi dan ook dé methode om lang, gelukkig en gezond te leven. 

EXTRA

Onze lesgever Paul Torfs geeft ook wekelijks oefeningen mee. De bedoeling is dat je hier dagelijks heel even (10 minuten) mee bezig bent. Op die manier leer je doorheen de lessenreeks je lichaam aan te voelen en kan er samen met de groep vordering worden gemaakt.

PRAKTISCH

  • Draag losse comfortabele kledij
  • Makkelijke/propere schoenen of kousen
  • De les gaat door in de bovenste zaal bij Kiné Lisp
  • Zet je spullen in de vestiaire in de gang links op het gelijkvloers

LESMOMENTEN

  • Donderdagavond: 19u-20u
  • Lessenreeks voorjaar 2020: 16/1 – 23/1 – 30/1 – 6/2 – 13/2 – 20/2 – 5/3 – 12/3 – 19/3 – 2/4 – 23/4 – 30/4

PRIJS EN DATA

  • 100 euro voor 12-delige lessenreeks
  • Eerste les is een gratis proefles
  • Cash te betalen bij de eerste les (na de proefles)

INFO & INSCHRIJVEN

info@shentai.be (Paul Torfs) of info@kinelisp.be

0476 332 773

www.shentai.be