MANUELE THERAPIE

Manuele kinesitherapie is bijzonder effectief bij gewrichtsklachten en functiestoornissen die de beweeglijkheid aantasten. De oorzaak ligt doorgaans bij blokkages in de rug of nek en ingeklemde zenuwen, die je dagelijkse bewegingen behoorlijk hinderen. Helaas komen deze kwalen vaak voor – zeker de wervelkolom en de gewrichten van de armen en benen zijn erg gevoelig voor overbelasting.

Manuele kinesitherapie herstelt je bewegingsbeperkte gewrichten middels manipulaties en mobilisaties.

Op deze pagina vind je meer uitleg over manuele kinesitherapie en over hoe de behandeling precies verloopt.

Waarom manuele kinesitherapie?

Manuele kinesitherapie helpt iedereen die beperkingen ervaart bij het uitvoeren van bewegingen, en dan vooral aan de rug of nek.

Ervaar je nekpijn, rugklachten of blokkages, en wordt je daarbij gehinderd in je bewegingen? Ook mensen met een hernia, frozen shoulder of knieklachten, zijn doorgaans gebaat bij manuele therapie. De effecten zijn vaak direct merkbaar. Zo kun jij terug zonder pijn je dagelijkse activiteiten hervatten.

De behandeling is geschikt voor elke leeftijd en eender welk beroep. Daarnaast kunnen ook intensieve sporters bij ons terecht  voor bewegingsadvies om sportblessures te voorkomen, of voor de behandeling van sportletsels.

Klik hier voor meer informatie over sportkinesitherapie.

Manuele kinesitherapie: verloop van de behandeling

Manuele kinesitherapie begint bij een eerste consult altijd met een doorgedreven vraaggesprek en klinisch onderzoek om je specifieke behoeften na te gaan.  

Aan de hand van provocatietesten en functietesten sporen we de oorzaak, de plaats en de ernst op. Daarna wordt een specifiek behandelplan opgesteld, dat we samen bespreken. Zo weet je precies wat er van jou wordt verwacht, zodat je zelf  controle kunt krijgen over de klachten. De oefeningen zelf thuis volhouden is minstens even belangrijk als de consultaties bij een kinesitherapeut!

Hoe manuele kinesitherapie in z’n werk gaat? Heel manueel: door het uitvoeren van handgrepen aan botstukken, pezen en/of spieren wordt geprobeerd om dysfuncties van het bewegingsapparaat te verbeteren of herstellen.

Zo’n dysfunctie kan bijvoorbeeld een blokkage zijn van de onderrug of schouder. De behandeling is er vooral op gericht om je normale activiteiten te kunnen hernemen en pijnloos te bewegen.

Nekpijn of rugklachten? Maak een afspraak

Ervaar je blokkages en is manuele kinesitherapie aan de orde om je bewegingsvrijheid te herwinnen? Aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een screening, vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Maak telefonisch een afspraak via 03 – 334 17 44 of gebruik onze handige online agenda.

Meer informatie over manuele therapie vind je op www.mathera.be.

Kiné Lisp, jouw kinesist in Lier

manuele therapeut helpt een patiënt
manuele therapie aan de nek
manuele fysiotherapie aan de onderrug
manuele therapeut helpt een patiënt