PRE- EN POSTNATALE KINESITHERAPIE

Prenatale kinesitherapie

Prenatale oefeningen helpen je om je lichaam voor te bereiden op de bevalling. Tijdens de zwangerschapsbegeleiding is er aandacht voor hoe een bevalling begint en verloopt, voeding tijdens de zwangerschap, ontspannings- en ademhalingstechnieken, houdingen om weeën op te vangen, baringshoudingen, perstechnieken. Ook oefeningen om samen met je partner te doen in de voorbereiding naar de bevalling en tijdens de arbeid komen aan bod.

Postnatale kinesitherapie

Postnataal beogen we een vlot herstel van lichaam en conditie na de bevalling, op maat van moeder en baby. Tijdens de individuele sessies beginnen we met activatie van bekkenbodemspieren, waarna de buikspieren (core-stability), arm-, been- en bilspieren in een algemeen conditieverbeteringsprogramma aan bod komen.

De postnatale begeleiding starten we een zestal weken na een natuurlijke bevalling, een achttal weken na een keizersnede.

pretnatale kinesitherapie
pretnatale kinesitherapie
pretnatale kinesitherapie
pretnatale kinesitherapie

Mama-Baby Bootcamp

Dit is een innovatief fitnessprogramma dat mama’s helpt om hun fitnessniveau van vóór de zwangerschap terug te krijgen. De nadruk ligt op algemene conditietraining, krachttraining, versteviging van de buik, billen en benen.

Tijdens de Mama-Baby Bootcamp cursus leer je bewegen met je baby terwijl je zelf werkt aan het back in shape komen na je bevalling. De lessen worden langzaam opgebouwd. Het leuke is dat de baby meegroeit en daardoor je “gewichten” steeds zwaarder worden naarmate de weken verstrijken.

Verder heb je contact met andere mama’s, maar vooral: plezier, beweging en quality-time met je baby!!

Praktisch:

  • Kijk bij ‘NIEUWS’ omtrent welke dag, hoe laat en kostprijs.
  • Deze lessenreeks vervangt geen postnatale kinesitherapie!
  • Bij vragen of interesse: stuur een mail naar info@kinelisp.be.
  • Na hoeveel weken mag je beginnen: minimaal 8 weken na een vaginale bevalling/ 12 weken na een keizersnede en best na een aantal individuele sessies postnatale kinesitherapie of na de postnatale yoga.
  • Tot 9 maanden na de bevalling ben je welkom met je baby.
  • Vergeet zeker je draagzak/draagdoek niet.
baby bootcamp
baby bootcamp
baby bootcamp