Nieuwe lessen integrale zwangerschapsyoga door Kaatje Molenberghs

Kaatje is sinds 2017 gecertificeerd als integrale zwangerschapsyogadocente, getraind door Lut Van Melle, alsook gecertificeerd doula bij de Vlaamse Federatie van Doula’s. Vanuit deze twee opleidingen begeleidt ze koppels tijdens hun zwangerschap, hun bevalling en verder na de geboorte van hun kindje.

Vanaf 29 april 2019 zijn alle mama’s van harte welkom in de lessen zwangerschapsyoga bij Kiné Lisp. De lessen zijn pure tijd voor jezelf en je baby’tje: bewust stilstaan bij je zwangerschap, bewust en actief groeien naar de bevalling, in alle rust en ontspanning contact maken met je eigen lichaam en je baby in je buik.

Ontspanning en overgave aan de krachten van jouw lichaam en geest helpen jou bij de zwangerschap en de bevalling. Je leert jezelf en je lichaam beter kennen, waardoor het vertrouwen in de natuurlijke werking van het lichaam groeit. Je leert natuurlijke technieken/houdingen die je helpen om te gaan met pijn, spanning, onrust, angst, emoties, gedachten,… die je beperken in het vrij en ontspannen zijn. Hierbij speelt ademhaling een heel belangrijke rol. Door het delen van ervaringen in een groep vrouwen sta je er niet langer alleen mee en wordt je gedragen door een cirkel van zwangere vrouwen.

We starten de les telkens met een korte begeleidde meditatie, waar jullie samen met je baby tot ontspanning kunnen komen. Vanuit die ontspanning gaan we in de beweging onder begeleiding van onze ademhaling. Elke les heeft een specifiek thema, zoals ademhaling, loslaten en opspannen van bekkenbodem, duik in de weeën, houdingen, ontvangen van de baby, enz.  Door de kleine groep van vrouwen is er ruimte voor jullie persoonlijk verhaal en verbondenheid. Na de les is er ruimte om met een voedend tasje thee ervaringen uit te delen, vragen te stellen of de kracht van het vrouwensamenzijn na te voelen.

Dit is iets voor jou als …

… je bewust wil genieten van je zwangerschap en je bevalling

… je vertrouwen in je eigen lichaam en geest wil opbouwen

… je wil leren omgaan met spanning, pijn en angst rond de bevalling

… je je verbondenheid met je baby wil verbeteren

… je ondersteuning wenst bij het voorkomen en verlichten van zwangerschapskwaaltjes

… je graag je verhaal kwijt wil in verbondenheid met andere mama’s

… je 20 weken zwanger bent tot op de dag van de bevalling.

… je zowel ervaring als geen ervaring hebt.

Praktisch

  • Prijs: 60 euro voor reeks van 4 lessen
  • Lesduur: 1u15
  • Twee reeksen achter elkaar zullen nooit hetzelfde zijn. Nieuwe deelnemers kunnen aansluiten bij aanvang van een nieuwe reeks.
  • Betaling via overschrijving
  • Terugbetaling lidgeld sportclub, cfr. website van je ziekenfonds (+/- 16 euro)
  • Inschrijving via mail naar de docente
  • Ervaring is niet nodig!

Lesmomenten: vanaf 29/04 van 20u-21u15

  • Reeks 1: Maandagavond 29/04,  6/05, 13/05, 20/05 om 20u-21u15
  • Reeks 2: Maandagavond 27/05, 3/06, 17/06, 24/06 om 20u-21u15

Info en inschrijven

kaatjemolenberghs@yahoo.com of info@kinelisp.be

0472 94 01 22

Extra info: https://www.kinelisp.be/specialisaties/yoga/

Info over Kaatje Molenberghs:   https://www.kinelisp.be/ons-team/